Bert: "De afwisseling en het werken van beginfase tot eindresultaat maken de job enorm boeiend."

Bert is verantwoordelijk voor de verwerking van het Solid Surface materiaal. 

Wat houdt jouw takenpakket in?

Ik ben verantwoordelijk voor het verwerken van het Solid Surface materiaal onder anderen gekend onder het merk Corian, vaak gebruikt voor werkbladen, fronten, baden, douches ... Eerst neem ik grondig het plan en het ontwerp door. Dan gebruik ik de CNC-machine’s om alles haarfijn frezen en te boren. Ik bewerk en verlijm de Solid Surface interieur elementen. Solid Surface is een waardevol product en zelfs het kleinste vuiltje kan volstaan om het tablet te ruïneren. Dus het is belangrijk om daar heel zorgvuldig mee om te springen. Daarnaast valt de controle van het lakwerk op beschadigingen en fouten onder mijn verantwoordelijkheid. Tot slot steek ik ook zo nu en dan een handje toe bij een plaatsing. 

Wat spreekt je zo aan aan het werk hier bij Thonon?

Ik vind het super dat ik hier zo polyvalent ingezet word. Op die manier kan ik van alle delen van het productieproces proeven, van het machinewerk tot de plaatsing. Die afwisseling en het werken van beginfase tot eindresultaat maken de job enorm boeiend. 

Ben je trots op de projecten die Thonon vervaardigt?

Zeker, meewerken aan mooie grote opdrachten, zoals de keukens en het interieur van verschillende bekende mensen dat we al gerealiseerd hebben maakt mij enorm enthousiast en trots. Dit zijn meestal niet de eenvoudigste projecten, maar het is leuk om achteraf te horen dat ook dergelijke klanten met unieke verwachtingen ons werk weten te appreciëren. Deze projecten bieden elke dag een uitdaging en houden je scherp in wat je doet. Het feit dat wij bij Thonon die specialisatie en kwaliteit kunnen leveren, maakt dat je heel veel voldoening en fierheid uit je job haalt.

Bert neemt steeds grondig het plan en het ontwerp van de keuken door

Welke stappen zou je hier in de toekomst nog graag zetten?

Ik kijk enorm uit naar het nieuwe atelier. Heel wat werk gaat daar geautomatiseerd worden, dus ik hoop dat ik mij dan meer ga kunnen toeleggen op detailwerk. We spelen continu in op nieuwe trends. Men kiest bijvoorbeeld steeds vaker voor kasten van de vloer tot tegen het plafond. Platen van die grootte wegen heel wat en ik ben dan ook blij dat dergelijke zware materialen in het nieuwe atelier met de machine verplaatst zullen kunnen worden. We gaan steeds geavanceerder te werk.