Bram: "De vele lovende reacties van onze klanten zijn de kers op de taart na het harde werk."

Bram is 35 jaar en is junior werkvoorbereider en technisch tekenaar. Zijn dagdagelijkse job omvat het uittekenen van de verkooptekeningen en orders tot een volledig en gedetailleerd plan voorzien van de precieze afmetingen.

Wat is jouw functie bij Thonon?

Ik ben Werkvoorbereider/technisch tekenaar en mijn hoofdfunctie omvat het uittekenen van de verkooptekeningen en orders tot een volledig en gedetailleerd plan voorzien van de precieze afmetingen. Aan de hand van die tekening maken de collega’s in het atelier vervolgens de verschillende elementen. Daarnaast bestel ik de elektrotoestellen, het sanitair en de werkbladen. Wanneer ze bij ons geleverd worden, label ik ze per klant en zet ze nauwkeurig in het systeem. Ik bekommer mij ook om de opvolging van de bestellingen. Alles moet gestructureerd verlopen zodat we ons aan de planning kunnen houden.

En waar moet je dan specifiek op letten bij het uittekenen van diverse interieurelementen?

De uitdaging zit hem in het precisiewerk. Hoe groter een project, hoe meer elementen waarmee je rekening dient te houden. En je moet uiteraard veel aandacht besteden aan de afmetingen. Ik controleer tijdens het tekenen altijd of de elektrotoestellen die de klant graag wilt, in de keuken passen en of de maten van de kasten kloppen. De hoge verwachtingen van klanten en de afwisseling in de job zorgen voor heel wat boeiende dagen. 

Je hebt voor het eerst meegewerkt aan de Thonon-stand op Batibouw. Hoe was dat?

Ik vond het heel uitdagend om onze stand op Batibouw mee op poten te zetten. Ik heb vooral de plannen uitgewerkt. De nieuwe voorkanten van de kasten en laden, ook wel de fronten genoemd, heb ik volledig uitgetekend en daarbij moet je ervoor zorgen dat alles mooi in elkaar past. Ik heb Batibouw zelf ook bezocht en het is geweldig om dan het knappe resultaat te kunnen bewonderen. En vooral de vele lovende reacties van de bezoekers zijn de kers op de taart na het harde werk.

Bram zorgt voor de gedetailleerde plannen.

Heb je het gevoel dat je goed ondersteund wordt als ‘starter’ bij Thonon?

Ik ben heel tevreden met de begeleiding die ik krijg. Vroeger tekende ik veranda’s en werkte ik met Autocad. Hier zijn we nu recent aan de slag gegaan met een nieuw programma, waarvoor ik een opleiding heb kunnen volgen. Bovendien springt Niko, de vader van Michael en Patrick, zo nu en dan bij en bekijkt hij de doorsneden van de kasten en de uitlijning. Ook bij mijn andere collega’s kan ik altijd terecht met vragen. De ondersteuning die het team biedt, werkt zeer motiverend. 

Ben je trots op het werk dat jullie afleveren bij Thonon?

Zeker en vast. De klanten kiezen niet voor ons omdat ze een standaard keuken of interieur willen. Die vinden ze evenzeer bij Ikea. Ze besluiten voor Thonon te gaan omdat de naam garant staat voor knappe materialen en maatwerk. Het maakt me zeer trots dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het merk Thonon.