Gianni: "Het maakt me trots samen met het team de kwaliteit die Thonon levert te waarborgen"

Gianni is 25 jaar en komt uit Overijse. Hij is verantwoordelijk voor de montageafdeling en de eindafwerking van de projecten. 

Wat doe jij precies bij Thonon?

Ik ben verantwoordelijk voor de montageafdeling en eindafwerking van onze projecten voor dat ze het atelier verlaten. De materialen worden gezaagd, geboord, gefreesd en gelijmd door de collega’s en daarna zorg ik voor de montage en bijvoorbeeld het plaatsen van de geleiders van de schuiven. Voor de interieurelementen naar de klant vertrekken, doe ik ook een laatste check-up. Ik zorg dat alles van A tot Z compleet is, dat alle nodige elementen klaarliggen om in de vrachtwagen te laden en dat er geen imperfecties aan de meubelstukken zijn. 

Jij ontfermt je dus over de eindafwerking van de projecten. Zie je dan ook het volledig geïnstalleerde product?

Ik zorg ervoor dat een product hier pico bello de deur uit kan, maar ik ga niet mee op plaatsing. Mijn geleverde werk kan ik dus nooit in het interieur van de klant aanschouwen. Gelukkig maken de collega’s op plaatsing altijd wat leuke foto’s van het afgewerkte project. We hebben allemaal ons steentje bijgedragen aan het interieur waar de klant uiteindelijk in leeft en werkt en het is enorm plezant om zo te kunnen meegenieten van het eindresultaat.

 

Gianni in overleg met zijn collega

Waar haal jij je gedrevenheid voor de job uit?

Het imago van Thonon draagt tot ver in en zelfs buiten de Druivenstreek. Het maakt me trots samen met het team de kwaliteit die Thonon levert te waarborgen. We vervaardigen geen standaard kasten. De verwachtingen zijn hoog. We realiseren meer en meer volledige interieurs die ver boven de normale standaard uitsteken en werken met exclusievere materialen zoals marmers, speciale fineren, Corian, messing, koper, glas … Daardoor blijf je gefocust en ga je doelgericht te werk. Elke dag iets nieuws leren zorgt voor een grote gedrevenheid. Ook de mailtjes die we ontvangen van de klanten waarin ze hun appreciatie voor ons werk uiten, schenken uiteraard veel voldoening. 

Om af te sluiten: Hoe vind je het om deel uit te maken van zo’n jong team?

We vormen inderdaad een heel jong team en dat is echt fantastisch. Yannick, Bert, Maarten en ikzelf zijn allemaal in de 20. Benjamin is nog maar 19 en Bram, Mario en Jeremy zijn in de 30, maar dat is ook nog jong hè (lacht). We zijn flexibel, dynamisch en kunnen samen lachen. Niet alleen met de collega’s onder elkaar kunnen we het hier goed vinden, ook met de bazen hebben we een goede band met wederzijds respect. Ik vind het knap van Michael en Patrick dat ze jonge mensen een kans willen geven. Wij krijgen de mogelijkheid hier ervaring op te doen in zo’n klassevol bedrijf waar de lat hoog ligt.