Jeremy: "Ik voel me hier bijzonder goed en haal nog elke dag voldoening uit mijn job"

Jeremy is 35 jaar en is installateur. De keukens, kasten en meubelstukken die in het atelier op maat vervaardigd worden, installeert hij thuis bij de klant.

Wat is je functie bij Thonon?

Ik ben Installateur. De keukens, kasten en meubelstukken die in ons atelier op maat vervaardigd worden, installeer ik thuis bij de klant. Dit begint met het laden van de vrachtwagen en uitladen op locatie. Eerst brengen we het keukentablet binnen. Dat is bijzonder zwaar en meestal het pronkstuk van de keuken. Voorzichtigheid is dus geboden. Voor het interieur effectief geplaatst wordt, tekent Michael de plannen uit op de muur. Nadien plaats ik samen met mijn collega al de elementen tot op de millimeter juist. Een keuken plaatsen duurt meestal zo’n twee à drie dagen. 

In welke regio ben je vooral actief?

Thonon is al geruime tijd een gevestigde waarde in de Druivenstreek en in en rond het Brusselse. Hier staan we bekend om onze high quality keukens en interieurontwerpen van de bovenste plank. In de maanden na Batibouw reikt de naam Thonon echter nog verder en werken we ook projecten uit in Limburg, Antwerpen, Gent …

Jeremy doet de installaties bij de klanten thuis

Wat is voor jou het belangrijkste in je job?

De variatie. Van een enorm groot project, over een kleinere opdracht tot het volledige interieur in handen nemen van bekende zangers of voetballers. Daarnaast geeft het ook enorm veel voldoening om het ontwerpen, produceren en monteren van een keuken van A tot Z te volgen en achteraf, na het harde werk tijdens de plaatsing, het resultaat te aanschouwen. Bovendien maken we de mensen gelukkig. Ze zien ons graag komen, maar ze zien ons ook graag weer gaan, want dan kunnen ze hun spiksplinternieuw interieur zich echt eigen maken. 

Je werkt al 16 jaar bij Thonon. Dat is niet niks!

Klopt! Na mijn opleiding ben ik hier begonnen en ondertussen ben ik al 16 jaar actief bij Thonon. Dat kan tellen. Dit is vooral ook te wijten aan het goede contact met de collega’s en de werkgevers, Michael en Patrick. Ik voel me hier bijzonder goed en haal nog elke dag voldoening uit mijn job.

Hoe omschrijf je de werksfeer bij Thonon?

Het is hier zeer aangenaam werken. Met mijn collega Mario heb ik een toffe band. We houden allebei erg van fietsen en we moeten ‘s maandags dan ook altijd weten waar de ander dat weekend is gaan rijden. En hoewel ik vooral op verplaatsing werk, kan ik met iedereen hier goed opschieten. De meeste collega’s zijn afkomstig van Overijse, dus je kent elkaar wel en komt elkaar ook al eens in het weekend tegen. Straks geef ik hier een drink voor mijn verjaardag. Dan blijft iedereen na het werk en maken we het gezellig. Samen werken en samen plezier maken. Dat motto maakt het hier heel plezant!