Maarten: "Deel uitmaken van een bedrijf dat zo’n hoge kwaliteit levert, maakt me trots."

Maarten is 25 jaar en is ateliermedewerker. Hij controleert of alle onderdelen mooi afgewerkt zijn en zorgt ervoor dat er niets ontbreekt.

Waaruit bestaat jouw takenpakket precies bij Thonon?

Ik ben verantwoordelijke voor de premontage. Ik controleer of alle onderdelen mooi afgewerkt zijn en zorg ervoor dat er niets ontbreekt. Ook verzorg ik de nauwkeurige plaatsing van scharnieren, geleiders ... en controleer ik de leveringen die binnenkomen op het juiste aantal elementen. Verder sta ik bij Gianni op de montage. We spelen goed op elkaar in, zodat alles perfect kan verlopen en we ons aan een strak tijdschema kunnen houden. Op drukke momenten werk ik allround en spring ik in waar ze handen te kort komen. Zo proef ik van alles en dat maakt het hier zeer boeiend. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik samen met Yannick de programmatie voor mijn rekening neem. Daar kijk ik naar uit want ik heb bewust na mijn opleiding schrijnwerkerij ook een technisch diploma behaald. Ik krijg de kans me volop te ontplooien en ondertussen fungeer ik zo’n beetje als duizendpoot. 

Nu je van alle afdelingen een graantje hebt kunnen meepikken, waarin zou je je graag verder verdiepen?

Ik maak van elke dag gebruik om bij te leren. Dat vind ik enorm belangrijk. En door mijn werk op de montage heb ik meer voeling gekregen met de opbouw van de projecten. Ik wil me graag meer engageren voor het technische aspect van de projecten. Daarnaast zou ik graag meegaan op plaatsing. Dan zie je echt het resultaat van je werk en dat is toch iets helemaal anders dan op foto. Dan weet je ook hoe de tekeningen er nadien in realiteit uitzien. Je kan je tijdens het werk het hele plaatje voor de geest halen en je beter toeleggen op je job. 

Maarten zorgt er voor dat alle details kloppen

Hoe omschrijf je de band met je collega’s?

We kunnen goed met elkaar lachen en plezier maken en op de juiste momenten zijn we serieus. Gianni kende ik al van op school, maar ondertussen heb ik met iedereen hier een goede band. Je voelt dat de sfeer goed zit. We zijn geen onafhankelijke individuen maar een hecht team dat elkaar helpt en steunt. We doen ook geregeld iets samen. In de kerstperiode zijn we met z’n allen naar Leuven getrokken voor een etentje en een bezoek aan de kerstmarkt. Wie wilde kon dan nog afzakken naar de Oude Markt om er de bloemetjes buiten te zetten. Die momenten verstevigen onze relatie en dat ervaar je ook op de werkvloer. Die mooie combo van samen plezier maken en samen werk verzetten zorgt voor een perfect evenwicht.

Ben je fier op wat je doet?

Zeker! Vooral als ik de reacties van mensen hoor. Wanneer ik aan kennissen, vrienden en familie vertel waar ik aan het werk ben, kan ik altijd op positieve en enthousiaste reacties rekenen. Dan komen er verhalen naar boven van mensen die mond aan mond gehoord hadden van Thonon en bij ons aanklopten voor hun interieur. Deel uitmaken van een bedrijf dat zo’n hoge kwaliteit levert en de naam ervan uitdragen, maken me heel trots.