Mario: "De mensen blij maken en het wauw-effect als het project afgerond is, daar doen we het voor."

Mario is 33 jaar en is installateur. Hij is verantwoordelijk voor de plaatsing van de keukens en andere interieurelementen.

Wat doe jij precies bij Thonon?

Samen met mijn collega’s van de installatiedienst ben ik verantwoordelijk voor de plaatsing van onze keukens en andere interieurelementen. Eerst plaatsen we de kasten, vervolgens de tabletten. Tenslotte verlijmen we alles en zorgen we voor een feilloze afwerking. Verder sta ik ook in voor de installatie van de technische elementen zoals de Quooker-kraan met kokend en gefilterd water. Ik leer constant bij over nieuwe producten en technologieën om die te kunnen integreren in het interieur van onze klanten. 

Wat zijn voor jou de pluspunten van de job?

Het oog voor detail dat zo belangrijk is. Voor je begint aan een plaatsing, moet je eerst grondig het plan doornemen. Thonon levert immers geen standaard interieurs. Daarnaast hou ik ervan om een tekening of ontwerp om te zetten in een tastbaar resultaat. Ik hou ook van een uitdaging. Soms staan we voor een vraagteken maar dankzij doordacht teamwork slagen we er steeds in de klus te klaren. Zo kan ik bij Thonon mijn grenzen verleggen. Ik voel me daarin gesteund door een toffe groep collega’s waarbij iedereen eens voor elkaar inspringt. Dat maakt het totaalplaatje helemaal af.

Mario zorgt voor een piekfijne installatie van de keukens en andere interieurelementen.

Hoe ervaar je het contact met de klanten?

De klanten zijn erg geïnteresseerd in wat we doen. Aangezien we al zo lang gespecialiseerd zijn in het plaatsen van keukens, kunnen we hen haarfijn de verschillende stappen uitleggen die we doorlopen. De mensen blij maken en het wauw-effect als het project afgerond is, daar doen we het voor. Onlangs was er een klant die al twee jaar een campingkookset gebruikte om te koken, omdat zijn bouwproject nog aan de gang was. Het is geweldig om te zien hoe opgetogen hij zich voelde nadat we zijn interieur gerealiseerd hadden en hij weer aan de slag kon in een piekfijn afgewerkte keuken.

Ben je fier op je job?

Zeker en vast! Vroeger was een keuken een kleine kamer weggestoken achter een deur. Nu is dat ook meer een leefruimte geworden en een heel belangrijk onderdeel van elke woning. Het is fantastisch om hieraan te kunnen bijdragen en een rol te spelen in de verwezenlijking van elk project. Ook het type keukens en het maatwerk dat wij onze klanten aanbieden maken me trots op wat ik doe. 

Tot slot, je vertelde al dat je kan rekenen op een groep toffe collega’s?

Ja, klopt. We staan hier altijd voor elkaar klaar en dat voor zaken zowel binnen als buiten het werk. Mijn schoonfamilie was laatst op zoek naar een oplossing voor een kast bij hen thuis en dan doet iedereen zijn best om te helpen. Je weet dat je op iedereen kan tellen en dat maakt toch dat ik elke dag als een gelukkig man naar het werk kom.