Yannick: "Voor mij bestaat de uitdaging erin om elk project benaderend aan perfectie af te ronden."

Yannick is 29 jaar en is programmeur bij Thonon. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing van het volledige machinepark.

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben programmeur. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de aansturing van het volledige machinepark. Mijn collega Bram maakt eerst een plan van het interieur en dan zorg ik ervoor dat de tekening perfect ingegeven wordt op de computer, zodat de machines nadien computergestuurd en zeer precies kunnen zagen of frezen. Ik blijf dit proces uiteraard volgen om eventuele foutjes er tijdig uit te halen en te controleren hoe ver we gevorderd zijn met het project.

Hoe ben je bij Thonon terechtgekomen?

Ik heb stage gelopen bij Thonon en daarna ben ik hier onmiddellijk aan de slag kunnen gaan. Ik ben gestart aan de machines. Toen ik dit aspect van de job onder de knie had, ben ik doorgestroomd naar de computersturing van de machines. Ondertussen heb ik al elf jaar ervaring bij Thonon. 

Hoe ga je om met de verantwoordelijkheden die bij het vak komen kijken?

Bij Thonon gaan we prat op maatwerk van de hoogste kwaliteit. Een millimeter te veel of te weinig kan niet. Deze hoge standaard houdt je voortdurend bij de pinken maar ervaring leert je om die verantwoordelijkheid te dragen en de norm te ambiëren die het merk Thonon uitdraagt. Als je dan een mooi geslaagd project aflevert, kijk je met eens zo veel fierheid terug op het proces waarvan je deel hebt uitgemaakt.

Yannick is verantwoordelijk voor het machinepark van Thonon.

Welke soort projecten staan het meest op jouw agenda?

Elk project gaat wel door mijn handen, maar dat is voor iedereen zo. Iedereen heeft zijn eigen specifieke functie die nodig is om een opdracht tot een goed einde te brengen. Dus ieder heeft op zijn beurt zijn eigen verantwoordelijkheid voor eenzelfde project. 

Wat is voor jou de grootste uitdaging van de job?

Voor mij bestaat de uitdaging erin om elk project benaderend aan perfectie af te ronden. De klant krijgt op voorhand een interieur te zien in de toonzaal of op foto’s. Ik streef ernaar om de keuken, wandkast, open haard ... tot in de kleinste details uit te werken, zodat de klant zijn of haar afgewerkt project nog beter ervaart dan oorspronkelijk verwacht. Als je elke opdracht beschouwt alsof ze voor jezelf was, lever je de beste resultaten.

 En wat vormt voor jou het grootste pluspunt?

Mijn collega’s betekenen voor mij de grootste meerwaarde. Samen dragen ze Thonon.We werken allemaal met wederzijds respect en streven naar hetzelfde doel. Dat schept een band. Ook met Michael en Patrick verloopt alles soepel. Het is geven en nemen. Eens per jaar organiseren ze voor iedereen een teambuilding. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld een hindernissenparcours gaan doen met luchtkastelen. Daarna hebben we gezellig gebarbecued en dan wordt er met de groep goed gelachen. Het sterke team tilt de job naar een hoger niveau.